A SECRET WEAPON FOR RISKLI GEBELIK LABORATUVARı BURSA

A Secret Weapon For riskli gebelik laboratuvarı bursa

A Secret Weapon For riskli gebelik laboratuvarı bursa

Blog Article

Karnın alt kısmında ağrı: Mutlaka her zaman olmasa da, dış gebelik ağrıya yol açabilir. Karnın alt kısmında kalıcı veya keskin ağrı hissetmek, hamile bir kadında dış gebeliği işaret edebilir.

'Dış gebelikte adet olunur mu?' derseniz, tıpkı sağlıklı hamilelikte olduğu gibi adet kanaması beklenmez ama bu durumun kesinliği yoktur, istisnai bir durum olabilir.

Çoğu durumda, yumurtanın fallop tüpündeki hareketini yavaşlatan veya engelleyen koşullar dış gebeliğe neden olur. Bunun nedeni aşağıdakiler olabilir:

Dış gebeliğin tarihteki ilk vaka MS 963 yılında zamanın Arap alimi Albucasis (Eb’ul Kasım el Zehravi) tarafından kaydedilmiştir. 1731 yılında ise Gifford ayrıntılı olarak  ektopik gebelik(Dış gebelik) kavramını açıklamıştır.

Ameliyat sonrası ilk haftada mümkün olduğunca dinlenin ve sonraki haftalarda toleransınıza göre aktivitelerinizi artırın.

Düzenli muayeneler, PID ve endometriozis gibi dış gebelik riskini artırabilecek hastalıkların erken teşhisini ve tedavisini sağlar.

Bu belirtiler eğer yumurta tüplere yerleşmişse daha erken eğer karın boşluğu gibi daha geniş bir yere yerleşmişse daha geç görülmektedir. 

Ancak dış gebelikte embriyo fallop tüpüne veya başka bir bölgeye yerleştiğinde embriyonun çevresinde bir kese oluşmaz. Bu nedenle dış gebelik normal gebelikten farklı bir semptom ve tedavi gerektirir.

Dış gebelik sık sık erken gebelik dönemi belirtileri gösterebileceği için erken teşhisi bazen zorlaştırmaktadır. Bu nedenle diğer tüm etkenler de göz ardı edilmeden acele edilmesi gerekmektedir. Böylece anne adayının hayati tehlikesinin ortadan kaldırılması ve ilerideki gebelik şansınız azalma riski engellenebilir.

Dış daha fazla bilgi gebelikte kendi kendine düşme durumlarına rastlanılmaktadır. Böyle durumlarda genellikle karın içerisine hafif bir kanama olur ve dış gebelik sonlanır.

Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.

Dış gebelik tedavisinde doğru bir uzmanla yerinde bir teşhis ve tanı konması şarttır. Dış gebeliğin teşhisi iki farklı yönteme başvurularak gerçekleştirilmektedir. İlk olarak idrar ve kan testlerinde hamile olduğu saptanan kadınlarda ultrasonla muayeneye başvurulur.

Dış gebelik komplikasyonları, gebeliğin normal bir şekilde ilerlemesini engelleyebilir ve hatta anne sağlığını tehdit edebilir. Bu nedenle, dış gebelik belirtileri fark edildiğinde hızlı bir şekilde tıbbi gardenım almak önemlidir.

Dış gebelik yaşayan bir kadında tekrar dış gebelik olma riski diğer kadınlara göre yüksektir. Ama bu oran %ten’dur, yani dış gebelik sonrası kadınların %ninety’ı gebe kalacaktır ve çocuklarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına alacaklardır.

Report this page